Pozivamo te na Star Wars dan - May the 4th

 Pozivamo te na Star Wars dan - May the 4th

Star Wars dan se održava 6.5.2017. u organizaciji Udruge ljubitelja Zvjezdanih ratova Star Wars Hrvatska, a prostoru Centra mladih Ribnjak (mapa), s otvorenjem u 11 i trajanjem sve do 18 sati. Ulaz na sva predavanja i radionice kao i izložbeni dio je besplatan.

Projekt May the 4th, odnosno Star Wars Dan je zamišljen kao cjelodnevno događanje na kojem se održavaju predavanja, radionice za djecu i odrasle, cosplay i izložbeni dio događanja uz igre i škole mačevanja. Svi programi radionica i igara su prilagođeni dječjem uzrastu 5-15 te naravno odraslima, dok su predavanja i cosplay namijenjeni 15+ publici. Event na Facebooku.

PROGRAM

Počinje izlaganjima, nastavlja se predavanjima i radionicama, školom mačevanja i star wars igrama, a završava cosplayem i podjelom nagrada. Igre koje će se održati za djecu su Force training, Škola mačevanja lightsaberima, Trench run.

Predavanja koja će se održati su: Tihoni Brčić - Star Tours i ostale Star Wars atrakcije, Gostovanje osječke ekipe koja je radila Star Wars tjedan sa eksponatima i pričom. Radionice koje će se održati su: Star Wars origami, Izrada makete Star Destroyera i LEGO igraonica.

Cosplay je kostimiranje u likove, ovoga puta isključivo likove iz Star Wars franšize. Cosplayeri će biti prisutni tijekom cijelog eventa, a u 18h će se održati promenada kostima te ocjenjivanje žirija. Žiri čine tri osobe koji će po unaprijed pripremljenim tabličnim kriterijima izabrati tri najbolja kostima koja će dobiti i nagrade. Dodatne informacije o cosplayu i prijava.

Tijekom događaja posjetitelji će se moći fotografirati s lightsaberima i Jedi plaštem te dobiti odmah izrađenu fotografiju za uzvrat za 5 kuna donacije. Donacije prikupljamo u suradnji s partnerom HP-om, a sva sredstva idu za kupovinu potrepština koje će biti odnesene u udrugu FB humanitarci Zagreb. Tako da događanje ima i važnu humanitarnu notu.

Smatramo da će ovaj događaj biti zanimljiv obiteljima s djecom gdje među odraslima postoje Star Wars fanovi koji će željeti upoznati djecu s tom franšizom i kulturom Star Warsa, a samoj djeci će biti zanimljivo zbog programa prilagođenog njima kao što je recimo Škola mačevanja lightsaberima gdje će dobiti rekvizite i učiti pokrete. Tako da projekt podržava sinergiju obitelji, a ujedno ima i edukativno kulturni karakter.

Očekivani rezultati su povećanje informiranosti o franšizi Star Wars, kulturno upoznavanje s umjetnošću filma, sinergija obitelji, upoznavanja i produbljivanje zanimanja za nove tehnologije.

Zahvaljujemo našim sponzorima događanja i nagrada:

ZLATNI SPONZOR: City Center One
SREBRENI SPONZORI: LEGO Store Hrvatska, Znanje, Shooster
BRONČANI SPONZORI: Here Be Dragons, Kockoteka

Te partnerima: HP, Pizzeria Doomsday, Centar Mladih Ribnjak, Taban Hostel

UDRUGA LJUBITELJA ZVJEZDANIH RATOVA MOS CROATIA SPACEPORT

Osnovana 2002. Trenutno ima 130+ aktivnih članova pa je tako SF udruga s najviše članova u Hrvatskoj. Okupljanja su svakog prvog i trećeg utorka u mjesecu u HUB385, Zagreb. Centralno web mjesto je Star Wars portal koji prati recentne vijesti iz svijeta Star Warsa i ažuriran je minimalno na tjednoj osnovi. Osim toga je službeno glasilo udruge za sve aktivnosti udruge i informacije o udruzi. Na društvenim mrežama udruga je najviše prisutna kroz fan stranicu Star Wars Hrvatska koja trenutno ima 7 760 fanova i Instagram s više od 1 090 pratitelja. Udruga je prepoznata od strane javnosti po kreativnim aktivnostima te je uvijek rado viđena radi kostima koje posjedujemo u udruzi. Vole nas i mediji i rado objavljuju tekstove, slike i video s naših događanja, sve objave na webu.

PROJEKTI (izdvajamo najzanimljivije)

Kostimirana pretpremijera filma Sila se budi (INDEX)
Kostimirana pretpremijera filma Rogue One (Večernji)
Star Wars Dan 2016. (HINA, Nacional)
Star Wars tjedan u Osijeku (Gskos)
Posjete dječjim odjelima u bolnicama Zagreb, Rijeka, Osijek, Dubrovnik
Radionica Star Wars origami (24 sata, Večernji)
Dobrovoljno davanje krvi (MosCroatia)

OSTALO

Gostovanje RTL emisija Najbolji trenuci Star Warsa (RTL)
Gostovanje u HRT emisiji Luka i prijatelji (HRT)
Gostovanja na konvencijama Rikon, SFeraKon
Svjetski dan borbe protiv astme (Srebrnjak)

 


Autor/ica azra  •  objavljeno 09.04.2017, 12:00  •  5.646 puta pročitano

Anketa

Od najavljena tri filma najviše se veselim

Poznati citat

“A Jedi gains power through understanding and a Sith gains understanding through power.” – Palpatine

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar