Projekt Bring the Blasters to Royal Armouries

Projekt Bring the Blasters to Royal Armouries

Royal Armouries, jedna od najprestižnijih i najpoznatijih institucija sakupljanja oružja i oklopa u svijetu, kreće u veliki pothvat da u svoju ogromnu kolekciju uvrsti i dio Star Wars povijesti. Osim pravog oružja i oklopa, Royal Armouries imaju i kolekciju oružja i oklopa iz popularne kulture (npr. M-41A Pulse Rifle iz filmske franšize Alien i mačeve Petera Lyona, koji je osmislio mačeve, između ostalog, za Lord of the Rings trilogiju filmova).

Cilj ovog projekta je uvrstiti dva blastera iz originalne trilogije Star Wars filmova. Radi se o E-11 blasterskoj pušci imperijalnih stormtroopera i o DH-17 blasterskom pištolju pobunjeničkih vojnika. Zanimljivo je da se radi o pravim komadima oružja (Sterling kratke strojnice iz 1950-ih godina) koje su modificirali filmski oružari Bapty&Co za potrebe snimanja filmova. Vjeruje se da su upravo ova dva primjerka bila u filmu Empire Strikes Back. Ako uspiju financirati projekt, plan je izložiti ova dva primjerka u stalnom postavu muzeja u rujnu 2019. godine, kao dio izložbe („Collecting Cultures“) o ulozi oružja i oklopa u popularnoj kulturi, u Leedsu.

Kako bi postigli svoj cilj i kako bi uspjeli financirati ovaj projekt, imaju crowdfunder stranicu projekta gdje se može donirati određeni iznos, a zauzvrat se mogu odabrati neke pogodnosti (od majica do mogućnosti da se posjeti muzej, gleda Empire Strikes Back, dobije privatna tura muzeja i rukovanje blastera).

Prikupljanje sredstava traje do 29. lipnja 2018., a ako je to volja Sile, uspjet će u svome pothvatu.

May The Force Be With Them!

Fotografija: Charlotte Graham

 


Autor/ica Marko Anić-Hrvoj  •  objavljeno 03.06.2018, 11:44  •  13.943 puta pročitano

Anketa

Od novih Disney projekata najviše me zanima serija:

Poznati citat

““Don’t you call me a mindless philosopher, you overweight glob of grease!”” – C-3PO

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar