Članovi udruge na okruglom petom darivanju krvi

Članovi udruge na okruglom petom darivanju krvi

Članovi naše udruge okupili su se 11.5.2018. na "okruglom" petom darivanju krvi. Kako bi se nagradilo članove koji su do sad sudjelovali na akcijama te potaknulo nove da nam se priključe, svi su dobili novo izdanje Star Wars tematskih majici "Daruj krv. Spasi život.". Dizajn majice je napravio član Tihomir Taborski, pripremu i tisak Matija Matečić, a izradu je sponzorirala udruga (ako još nisi član/ica - učlani se).

Udruga je s darivanjem krvi počela 2016. godine u obliku spontane akcije kako bi uz međusobnu podršku i ohrabrivanje potaknuli što više ljudi na darivanje krvi. Kroz pet darivanja družili smo se s Jedijima, Darth Vader je dovodio "dobrovoljce", jeli smo Star Wars kekse i pili blue milk, družili se i zabavljali uz Star Wars muffine, ali što je najvažnije darovali smo pedesetak doza krvi i potaknuli nove ljude da se pridruže akciji.

Zašto je to važno?
Krv se u Hrvatskoj skuplja na dobrovoljnoj bazi te krvne zalihe ovise isključivo o dobrovoljnim darivateljima krvi i njihovom odazivu. Darovana krv koristi se pri operacijama i za liječenje pacijenata te o njoj ovise mnogi životi. Dobrovoljni darivatelji imaju niz pogodnosti kao što su slobodni dan na poslu, besplatno zdravstveno osiguranje, besplatni javni prijevoz... Više o svemu možete saznati na stranicama Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu.

Svaka doza krvi može spasiti nečiji život!
Pridružite nam se na idućem darivanju za četiri mjeseca!

 


Autor/ica Ivan Tolić  •  objavljeno 11.05.2018, 19:30  •  12.939 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“It’s a trap!” – Admiral Ackbar

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar