Neslužbena Star Wars enciklopedija

Dobrodošli na neslužbenu Star Wars enciklopediju u potpunosti prevedenu na hrvatski jezik. Podaci su sakupljani iz mnogih izvora na Internetu te službenih enciklopedija u papirnatom i elektronskom obliku.

Filtriraj enciklopediju po abecedi:

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Pretraži enciklopediju:

Gerrera, Saw

Saw Gerrera, sa svojom sestrom Stellom vodio je pobunjenike na planetu Onderonu u borbi protiv Konfederacije Nezavisnih Sustava tijekom Klonskih ratova. Bio je jedan od ključnih aktera u borbi protiv Imperija i u formiranju pobunjenika, poznatijim po nazivom Rebel Alliance. No, njegove ekstremističke taktike  su dovele do situacije da su njegovi ljudi pokazali kako nisu spremni trpiti ili provoditi iste stvari ako Imperij.

Jedan od takvih događaja zbio se na Inusagiju, planetu u Mid Rimu. Kako je taj planet zapao pod kontrolu Imperija i na njemu se održavao event "upoznavanja" Imperija, Saw Gerrera je odlučio upasti na to druženje. Jyn Erso je bila zadužena da napravi lažne pozivnice, i nakon što su Gerrerini partizani ušli u dvoranu, Jyn je ignorirala zapovijed da se vrati na brod i ona je sama odlučila ući unutra. 
Nakon što je imperijski guverner stupio na binu, Saw Gerrera i njegovi partizani iskoristili su priliku i ubili sve prisutne, nakon čega je došlo do prevrata i njegova vojska ga je počela napuštati i pridruživati se nešto manje terorističkoj grupi - Savezu pobunjenika.

Za Gerreru se i danas govori da je jedan od početnih pobunjenika. Naučen od Jedija da se bori za njih i da pomogne u spašavanju njihovih planeta tijekom Klonskih ratova, stvarno se može reći da je početak nečeg što će u konačnici postati Savez Pobunjenika.

Gerrera, Saw

Autor/ica Nikola Krajačić   •  objavljeno 17.12.2017, 20:07  •  3.242 puta pročitano