Neslužbena Star Wars enciklopedija

Dobrodošli na neslužbenu Star Wars enciklopediju u potpunosti prevedenu na hrvatski jezik. Podaci su sakupljani iz mnogih izvora na Internetu te službenih enciklopedija u papirnatom i elektronskom obliku.

Filtriraj enciklopediju po abecedi:

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Pretraži enciklopediju:

Volfe Karkko

Ovaj Tamni Jedi podrijetlom s Anzata je istraživao prošlost Quinlana Vosa. Jedno je vrijeme, puno desetljeća prije bitke kod Nabooa, bio Jedi učenik Jedi hramu na Coruscantu, unatoč nerazumijevanja Vijeća da se trenira jednog Anzata. Volfe Karkko bio je arogantan, vjerujući da može nadići urođenu želju da konzumira ''juhu'' mozga drugog bića. U svojoj arogantnosti, Volfe Karkko si je rekao da jedno kušanje juhe ne može utjecati na njega, ali umjesto toga natjeralo je Karkka da se hrani prilično često. Hranio se čak i na ostalim Jedijima, dobivajući tako njihovu snagu u Sili, na kraju koristeći kontrolu nad Silom da zarobi i iscrpi druga bića. Kad se okrenuo na Tamnu stranu Sile, Vijeće Jedija je bilo prisiljeno da ga zarobi u polju za stazu na zatvoreničkom planetu Kiffexu, gdje je slabio mnogo godina. Jediji su stavili njegovu svjetlosnu sablju u manje polje kao upozorenje ostalim Jedijima na ono što je postao.

Međutim, energija Tamne strane koja ga je okruživala, pokvarila je lokalno stanovništvo Anzata, pretvarajući ih u podivljala bića koja su živjela samo kako bi slušala njegove zapovjedi. Volfe Karkko privukao je pažnju Aayle Secure, koja je doputovala na Kiffex da ubije svog bivšeg učitelja, Quinlana Vosa. Oslobodila je Volfea Karkka iz staze, dopuštajući mu potpunu kontrolu nad podivljalim Anzatima. Karkko ju je uzeo kao svoju kraljicu i njegovao ju kako bi postala produžetak njegovih moći Tamne strane. Ali Vos se vratio na Kiffex s nekolicinom Jedi vitezova i porazio Karkka u borbi. Quinlan je zamalo pao pod utjecaj tamne strane, ali zajednički kontakt učitelja T'ra Saaa, Tholmea, Zaoa, Macea Windua, Adi Gallie i Plo Koona dao mu je snage da se odupre Tamnoj strani. Vos je prepolovio Karkka svojom sabljom i time eliminirao Anzati prijetnju.

Volfe Karkko

Autor/ica Darth Berylion  •  objavljeno 13.01.2006, 04:10  •  11.820 puta pročitano