Neslužbena Star Wars enciklopedija

Dobrodošli na neslužbenu Star Wars enciklopediju u potpunosti prevedenu na hrvatski jezik. Podaci su sakupljani iz mnogih izvora na Internetu te službenih enciklopedija u papirnatom i elektronskom obliku.

Filtriraj enciklopediju po abecedi:

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Pretraži enciklopediju:

Radtroopers

Radtrooperi su manje poznati dio vojske Imperija. Kako je sve više situacija zahtijevalo odlazak u radioaktivne zone, stvoren je radtrooper. Njihov oklop je crno – srebren i nije poznat kao onaj, recimo, klasičnog stormtroopera. Oružje i oklop im je dizajnirao Dr. Nashiak Llalik.

Kako se tijekom borbi često zna dogoditi prirodan, ali i namjerna, najčešće od strane Imperija, izljev radijacije, a borba u svemirskim odijelima na planetu je veoma nepraktična jer su vojnici pod takvom opremom prespori, tromi i neučinkoviti, u takve zone se šalju radtrooperi, koji su veoma brzi, fleksibilni i pokretljivi.

Uvijek nanose teške gubitke, i to najčešće rabeći vibrobladese i force pikeove; ručne blastere rabe rjeđe, a teško oružje samo u ekstremnim situacijama. Ipak, kako su im blasteri modificirani za korištenje u uvjetima povećane radijacije, taktika im je sljedeća: nanijeti što više gubitaka uz pomoć blastera, a kad oni otkažu (što se vijek desi jer niti jedno energetsko oružje ne može izdržati visoku radijaciju), prebaciti se a blisku borbu i završiti posao; o njihovoj učinkovitosti u bliskoj borbi govori da su najpoznatiji po tome.

VRSTA: klonirani čovjek

TIP: Radiation Zone Trooper

OKLOP: Imperial Munitions Radtrooper Armour (Radiation-Zone Personal Battle Armour) obučen oko stormtrooperskog crnog oklopa koji ide na kožu. [Modified Standard Stormtrooper Armour]

ORUŽJE: SoroSuub Stormtrooper Two Blaster Carbine, 2 Concussion granate, Vibroblade, Force Pike, 3 Satchels

Radtroopers

Autor/ica   •  objavljeno 05.08.2007, 15:21  •  36.535 puta pročitano