Neslužbena Star Wars enciklopedija

Dobrodošli na neslužbenu Star Wars enciklopediju u potpunosti prevedenu na hrvatski jezik. Podaci su sakupljani iz mnogih izvora na Internetu te službenih enciklopedija u papirnatom i elektronskom obliku.

Filtriraj enciklopediju po abecedi:

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Pretraži enciklopediju:

Porg

Porgovi su vrsta morskih ptica koje su  izvorno domaća vrsta sa planete Ahch-To, gdje je Jedi majstor Luke Skywalker otišao u izgnanstvo nakon bitke za Endor, a koje je trajalo godinama. Stvorenja koja su tamo živjela na stijenama otoka gdje su mogli graditi gnijezna i letjeti, a  na kojem je prebivao i Skywalker. Muški porgovi malo veći u veličini od ženki dok su mladi porgovi zvani porgleti.

Porgovi su dizajnirani za film "Zvjezdani ratovi: Posljednji Jedi" iz 2017. godine. Inspirirani su morskim sjeverno nordiskim pticama (puffins) u stvarnom životu koji žive na otočju Skellig Michael, a za film su stvoreni sa različitim specijalnim efektima, uključujući lutke i CGI. 

Porgovi su prvi put otkriveni iz „behind the scenes footage “ snimaka iz „Posljednji Jedi“ na D23 Expo u srpnju 2017. Oni su službeno imenovani u intervju „StarWars.com“ s kreativnim izvršnim direktorom Lucasfilm Story grupe Pablom Hidalgom.

Pojavljivanje: „Ratovi zvijezda: Epizoda VIII Posljednji Jedi“ i „Chewie i Porgovi“ 
Klasifikacija: Ptica
Boja pera: Od tamno smeđe do sive s bijelim krugom na trbuhu i licu, mrlje nijansi naranče oko očiju
Boja očiju: smeđa
Planeta porijekla: Ahch-To
Stanište: priobalno

Porg

Autor/ica Zlatko Telalović  •  objavljeno 12.10.2017, 21:25  •  4.081 puta pročitano