Novi Star Wars filmovi otkazani?

Novi Star Wars filmovi otkazani?

Nije prvoaprilska šala... Lucasfilm (pod palicom Disneya) donosi neke promjene u svom planu objave novih Star Wars filmova, a sve nakon razočaravajuće zarade na kino blagajnama zadnjeg filma "Solo: Priča iz Ratova zvijezda".

U izvješću Collidera stoji da je Lucasfilm sada fokusiran na rad na Epizodi IX (radni naziv filma se još ne zna) i trilogiji filmova koja po najavi slijedi nakon toga pa neke od "priča" u razvoju više nisu prioriteti.

U tom istom izvješću se navodi glasina da je Obi-Wan spin off redatelja Stephena Daldryja bio u aktivnom razvoju (izvor glasina nije potvrđen), ali ljudi koji su radili na tom filmu više nisu uključeni u to. Ista sudbina bi mogla snaći i Boba Fett spin off koji je nedavno najavljen u razvoju s redateljem Jamesom Mangoldom.

Spekulira se da je glavna i odgovorna iz Lucasfilma, Kathleen Kennedy, na tankom ledu nakon što je zarada filma "Solo: Priča iz Ratova zvijezda" bila daleko ispod očekivanja. Film je zaradio "samo" 85 milijuna dolara u svom prvom vikendu prikazivanja što je najniža zarada bilo kojeg Star Wars filma otkako je franšizu otkupio Disney.

Dok su obje glavne priče u sagi, "Epizoda VII: Sila se budi" i "Epizoda VIII: Posljednji Jedi", u startu prikazivanja imali rekordne zarade, kao i "Rogue One: Priča iz Ratova zvijezda" s impresivnih 155 milijuna dolara, Solo je pak podbacio djelomično zbog lošeg tajminga puštanja u distribuciju i nakon dosta loših kritika Posljednjeg Jedija od strane okorjelih fanova franšize.

Solo trenutno drži 339,5 milijuna dolara, dok je Rogue One u četvrtom tjednu prikazivanja zaradio 424 milijuna dolara. Ruku na srce, ako gledamo po blockbusterskim standardima, Solo ima i više nego solidnu zaradu, ali gledajući iz perspektive Star Wars franšize ispada kao razočaranje.

Solo je također jedini film Star Wars unazad 20 godina koji je izašao u svibnju i to samo pet mjeseci nakon posljednjeg filma, što je možda bio težak zadatak za marketinški odjel i promidžbu.

Produkcija svakog Star Wars filma dosad je iskusila svoj dio problema, a to se ponajviše odnosi na spin off filmove:

Rogue One je imao svoju dozu izmjena, dorada, novih snimanja i izbacivanja scena jer scenarist Tony Gilroy nije dijelio ideje s redateljem Garethom Edwardsom. Kruže glasine i da je Edwards napravio film previše mračnim pa je Disney, tek par mjeseci prije puštanja u kino dvorane, išao raditi izmjene kako bi prilagodio film mlađoj publici.

Josh Trank, koji je izvorno postavljen za režiju filma Boba Fett, dobio je pedalu nakon fijaska njegovog prethodnog filma - reboota "Fantastične četvorke".

O Philu Lordu i Chrisu Milleru smo često pisali na ovim stranicama. Dvojac zadužen za režiju filma Solo je otpušten je tijekom produkcije radi "neusuglasivih razlika" s Kathleen, a glasine kažu da su film napravili previše komičnim pa ih je zamijenio Lucasov dugogodišnji prijatelj Ron Howard.

Čak je i "Epizoda VII: Sila se budi" imala produkcijskih poteškoća i scene su se snimale iznova. Jedini film koji nije vezao nikakvu dramu za produkciju je "Epizoda VIII: Posljednji Jedi", no njega fanovi nisu poštedili svojim negativnim kritikama nakon prikazivanja.

Ostaje vidjeti kakva sudbina čeka Epizodu IX pod palicom redatelja J.J. Abramsa, a koji s produkcijom kreće ovog ljeta.

Izvor: Comicbook

 


Autor/ica Matija Matečić, Tihomir Rašperić  •  objavljeno 21.06.2018, 10:52  •  17.843 puta pročitano

Anketa

Na popisu stanovništva ćeš se izjasniti kao:

Poznati citat

“Your eyes can deceive you; don't trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar