Posjeti Međunarodnu izložbu modela od Lego kocaka sa Star Wars zonom

Posjeti Međunarodnu izložbu modela od Lego kocaka sa Star Wars zonom

U Zagreb je stigla Međunarodna izložbe modela od Lego® kocaka s 12 tematskih područja koje zauzimaju više od 2 500 m2 i sačinjena je od sedam milijuna kockica! Izložbu možete razgledati na Zagrebačkom velesajmu od 4. kolovoza do 30. rujna 2018. Bit će otvorena od ponedjeljka do petka od 10 do 21 sat. 

Cijene ulaznica u ljetnom terminu do 31. kolovoza su 30 kuna od 10 do 15 sati i 35 kuna od 15 do 21 sat. Vikendom se od 10 do 21 sat ulazak plaća 35 kuna. Više detalja na Izložba kocaka gdje možete vidjeti sav info oko ulaznica, pozivnica s kojima se ne čeka u redu, WC-a i sve što bi vas moglo interesirati ako dolazite u višesatnu posjetu, a pogotovo ako vodite djecu.

„Ova izložba, bez presedana, izazvat će divljenje svojom veličinom i mjerilom izloženih modela . Neki modeli su ogromni zbog veličine, dok su drugi ogromni u simboličkom smislu. Na izložbi predstavljamo u mjerilu 1:1 modele poznatih figura iz svijeta sporta, kulture, filma i bajki – tj. divove u svojim područjima.“ poručuju iz organizacije.

Nas je, naravno, najviše zanimao Star Wars dio. Naime, na izložbi postoji velika zona Star Wars® gdje smo se najduže zadržali.

Više od 20 staklenih vitrina uvući će vas u scene Klonskih ratova, bitke na Hothu, selo Ewoka, Death Star koji TIE fighteri brane od X-Wingova, Mos Eisley kantine, Jabbine palače i Fettov nesretni svršetak u Sarlaccovim ustima.

Kako se stilovi figura i scene neprestano mijenjaju, slobodno možemo zaključiti da je sat vremena razgledavanja proletilo na Star Wars dijelu izložbe u divljenju replikama svjetlosnih mačeva, blastera, velikom Milennium Falconu i Super Star Destroyeru.

Star Wars ljubitelji moći će vidjeti više od 100 modela povezanih s najpoznatijom svjetskom sagom. Star Wars® District je bogata zbirka autorskih modela koji prikazuju najpoznatije svemirske brodove, scene, likove, oružje, baze i bitke iz ove kultne sage. Najjači je Star Destroyer tzv. biser izložbe i najvažniji model Star Wars® zone - autorski model koji prikazuje najmoćniji svemirski brod poznat iz serije Star Wars. Model impresionira veličinom i pozornošću na detalje. Dimenzije: dužina: 202 cm, širina: 125 cm, visina: 58 cm, težina: preko 50 kg.

Invazija Giganata glavna je tema izložbe. Izložba impresionira veličinom. Stoga organizatori kao posebne atrakcije ističu Vozilo junaka filma Batman™.  Naime rekonstrukcija Batmanovog vozila je u dužini od čak sedam metara! Batmobila od 900.000 kocaka prati Batman™ napravljen u mjerilu 1:1. Tu je i Titanic napravljen od pola milijuna kocaka u mjerilu 1:25. Replika je dugačka 11 metara i gotovo tri metra visoka. Model Titanica je izgrađen do najsitnijih detalja, a posjetitelji će osim divljenja veličini samog modela moći i pogledati u unutrašnjost broda.

Zanimljiv je i dio Human Body koji je zapravo neobična lekcija iz biologije. LEGO kocke čine učenje lakšim i ugodnijim. Možete vidjeti kako su izgrađeni mozak i srce, dišni, probavni i koštani sustav. Zapanjujući modeli prikazuju strukturu ljudskih unutrašnjih sustava i organa. Najmlađe uče o ljudskoj anatomiji i fiziologiji, a starijima omogućuju provjeru znanja. A za najmlađe, tu su još i Zona bajki gdje se nalazi čarobna zemlju ponija, otok iz filma Angry Birds, tajanstveni i čarobni svijet Alise u zemlji čudesa te Zona fantasy koja predstavlja svijet magije, neobičnosti i fikcije poznat iz igara i filmova napravljen od kocaka. 

Naravno tu je i Zona za igranje na posebno odvojenom području od 400 m2 gdje su stolovi za igru s Lego kockama, prostor za stvaranje modela od velikih kocaka i mnoge druge atrakcije.

 


Autor/ica check-wan, azra  •  objavljeno 03.08.2018, 15:09  •  16.198 puta pročitano

Anketa

Draži mi je:

Poznati citat

“Luke, you can destroy the Emperor. He has foreseen this. It is your destiny. Join me, and together we can rule the galaxy as father and son.” – Darth Vader

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar