Pozivamo te na Star Wars tjedan u Osijeku

Pozivamo te na Star Wars tjedan u Osijeku

Star Wars tjedan se održava od 6. do 11.11.2017. u Osijeku. Održava se u prostorima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, ali i na javnim prostorima grada. Manifestaciju organizira GISKO i Udruga Star Wars Hrvatska koja vas poziva sve da u što većem broju dođete na neki dio bogatoga programa, a ne zaboravite obući i svoje kostime, Star Wars majice i ponijeti ostale rekvizite.

Sadržaj će biti bogat, a za sada ističemo svečano otvorenje u ponedjeljak, 6.11.2017. s početkom u 18 sati te predavanje „Put Sile“ koje će održati članica Udruge, Marina Bistrović. U utorak, 7.11.2017. nekoliko članova Udruge će kroz kratke prezentacije pokazati publici kako se od jeftinog i lako dostupnog materijala može izraditi svoj Star Wars kostim. Srijedu 8.11.2017. obilježit će radionica Star Wars facepaintinga Marije Cindrić i Tene Vuksanić, u četvrtak 9.11.2017. nas očekuje zanimljivo predavanje i radionica izrade svoga lightsabera koju će održati Ivana Bistrović, a u petak, 10.11.2017. Domagoj Prus će nam prezentirati svoju fanovsku Star Wars knjigu. Subota je ujedno i posljednji dan Star Wars tjedna, a obilježit će ga šetnja kostima centrom Osijeka, škola mačevanja te izvlačenje dobitnika nagrada nagradnog natječaja.

Cilj Star Wars Tjedna je predstaviti knjižnicu kao mjesto druženja i interakcije kroz ljubav prema popularnoj svemirskoj franšizi koja je svoju popularnost doživjela i u književnim oblicima, a istovremeno potiče i kreativno stvaralaštvo. Tako je program prigodan za sve uzraste, od najmlađih do najstarijih zaljubljenika u sagu koja plijeni pažnju publike još od 1977. godine. 

Dodatni poticaj za ovakav događaj daje nam i činjenica kako je Epizoda VIII: Posljednji Jedi djelomično snimana i u Hrvatskoj. Uz likovne radionice, Star Wars tjedan nudi prezentacije i predavanja, izložbu Star Wars proizvoda i likovnih radova, društvene igre, školu mačevanja te druženje i fotografiranje s omiljenim Star Wars likovima.

Prvi puta se ova manifestacija održala u studenom 2016. godine  (evo kako je bilo) u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku. Program je nastao suradnjom Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, udruge Star Wars Hrvatska i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek čiji nastavnici i učenici su pripremili likovne radove i uređenje izložbenog prostora knjižnice, a također su i voditelji likovno-kreativnih radionica sa Star Wars tematikom. Inicijator Star Wars tjedna je Tihomir Taborski, član udruge Star Wars Hrvatska, a uz njega su voditelji Sandro Ambrinac, također naš član te Dajana Ososlija. Prošlogodišnja manifestacija pokazala se vrlo uspješnim projektom koji je pobudio veliki interes medija, a publika je izrazila svoje zadovoljstvo.

Zato dođite na ovaj događaj i pogledajte sav zanimljivi sadržaj koji smo vam pripremili jer zabave, kreativnosti i druženja neće nedostajati. Vidimo se u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek i neka je Sila s vama.

 


Autor/ica Tihomir Taborski  •  objavljeno 15.10.2017, 10:30  •  4.868 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“Luke, you can destroy the Emperor. He has foreseen this. It is your destiny. Join me, and together we can rule the galaxy as father and son.” – Darth Vader

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar