Pozivamo te na Star Wars tjedan u Osijeku

Pozivamo te na Star Wars tjedan u Osijeku

Star Wars tjedan se održava od 6. do 11.11.2017. u Osijeku. Održava se u prostorima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, ali i na javnim prostorima grada. Manifestaciju organizira GISKO i Udruga Star Wars Hrvatska koja vas poziva sve da u što većem broju dođete na neki dio bogatoga programa, a ne zaboravite obući i svoje kostime, Star Wars majice i ponijeti ostale rekvizite.

Sadržaj će biti bogat, a za sada ističemo svečano otvorenje u ponedjeljak, 6.11.2017. s početkom u 18 sati te predavanje „Put Sile“ koje će održati članica Udruge, Marina Bistrović. U utorak, 7.11.2017. nekoliko članova Udruge će kroz kratke prezentacije pokazati publici kako se od jeftinog i lako dostupnog materijala može izraditi svoj Star Wars kostim. Srijedu 8.11.2017. obilježit će radionica Star Wars facepaintinga Marije Cindrić i Tene Vuksanić, u četvrtak 9.11.2017. nas očekuje zanimljivo predavanje i radionica izrade svoga lightsabera koju će održati Ivana Bistrović, a u petak, 10.11.2017. Domagoj Prus će nam prezentirati svoju fanovsku Star Wars knjigu. Subota je ujedno i posljednji dan Star Wars tjedna, a obilježit će ga šetnja kostima centrom Osijeka, škola mačevanja te izvlačenje dobitnika nagrada nagradnog natječaja.

Cilj Star Wars Tjedna je predstaviti knjižnicu kao mjesto druženja i interakcije kroz ljubav prema popularnoj svemirskoj franšizi koja je svoju popularnost doživjela i u književnim oblicima, a istovremeno potiče i kreativno stvaralaštvo. Tako je program prigodan za sve uzraste, od najmlađih do najstarijih zaljubljenika u sagu koja plijeni pažnju publike još od 1977. godine. 

Dodatni poticaj za ovakav događaj daje nam i činjenica kako je Epizoda VIII: Posljednji Jedi djelomično snimana i u Hrvatskoj. Uz likovne radionice, Star Wars tjedan nudi prezentacije i predavanja, izložbu Star Wars proizvoda i likovnih radova, društvene igre, školu mačevanja te druženje i fotografiranje s omiljenim Star Wars likovima.

Prvi puta se ova manifestacija održala u studenom 2016. godine  (evo kako je bilo) u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku. Program je nastao suradnjom Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, udruge Star Wars Hrvatska i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek čiji nastavnici i učenici su pripremili likovne radove i uređenje izložbenog prostora knjižnice, a također su i voditelji likovno-kreativnih radionica sa Star Wars tematikom. Inicijator Star Wars tjedna je Tihomir Taborski, član udruge Star Wars Hrvatska, a uz njega su voditelji Sandro Ambrinac, također naš član te Dajana Ososlija. Prošlogodišnja manifestacija pokazala se vrlo uspješnim projektom koji je pobudio veliki interes medija, a publika je izrazila svoje zadovoljstvo.

Zato dođite na ovaj događaj i pogledajte sav zanimljivi sadržaj koji smo vam pripremili jer zabave, kreativnosti i druženja neće nedostajati. Vidimo se u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek i neka je Sila s vama.

 


Autor/ica Tihomir Taborski  •  objavljeno 15.10.2017, 10:30  •  5.458 puta pročitano

Anketa

Od najavljena tri filma najviše se veselim

Poznati citat

“I think my eyes are getting better. Instead of a big dark blur, I see a big light blur.” – Han Solo

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar