Pozivamo vas na upis u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Pozivamo vas na upis u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

U ponedjeljak, 29. siječnja, od 10 do 12 sati u prostorijama HUB385, Petračićeva 4 u Zagrebu održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica koju će provesti Zaklada Ana Rukavina. 

Ova akcija, event na Facebooku, održat će se na inicijativu Udruge Star Wars Hrvatska kako bismo zajedno pomogli oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darovateljem. Star Wars Hrvatska redovno organizira humanitarne akcije i davanja krvi, a članovi se okupljaju u coworking prostoru HUB385 koji je dom raznim kreativcima i poduzetnicima koji će se također uključiti u ovu akciju upisom u registar. Nakon davanja uzorka, bit će organiziran i prigodan doručak za sve koji su podržali akciju.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina mogu se upisati u Hrvatski Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta. 

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je lijek je u nama. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 56 369 potencijalnih darovatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 80 oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu

 


Autor/ica azra  •  objavljeno 17.01.2018, 17:07  •  7.919 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“Use the Force, Luke.” – Obi-Wan Kenobi

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar