Prikazana prva epizoda serije Mandalorian, evo što o njoj misle Star Wars fanovi

Prikazana prva epizoda serije Mandalorian, evo što o njoj misle Star Wars fanovi

Stigao nam je konačno dugo očekivani Mandalorian. Članovi udruge Star Wars Hrvatska su organizirali zajedničko gledanje (ako želiš gledati s nama, učlani se!) prve od deset epizoda prve sezone platforme Disney+. Dobra vijest je da se već snima i druga sezona. Donosimo prve dojmove nekih od najvećih fanove Zvjezdanih ratova u Hrvatskoj (mogući spojleri):

"Špageti-western u Svemiru koji je zadržao izvorni duh Star Warsa iz prve trilogije. U prvom planu su likovi gdje je svaki ostavio određen trag na radnju, sama priča je intrigantna i ispunjena suptilnim humorom, a glavni protagonist je hladnokrvni lovac na ucjene kojem ćemo u narednim epizodama otkrivati burnu prošlost i tranziciju prema "svijetloj strani"."
- Matija

"Scenarij je super, sviđa mi se odabir više planeta i aliena već u prvoj epizodi, dobre su maske. Ne sviđa mi se muzika i Stormtrooperi u jednoj sceni izgledaju previše prljavi za Empire (iako je Empire pao, smatram da bi ipak držali do tog svog nekog looka otprije, iz časti i indoktriniranosti prema Imperatoru)."
- Gordan

"Ostavio je odličan prvi dojam. Osjećala sam istu fascinaciju kao kad sam sam originale prvi put gledala. Prva epizoda dala nam je dovoljno puno da ništa iz nje nije dosadno i nametljivo, a opet dovoljno malo da želimo još. A pogotovo jedva čekam saznati koji je jadnik baby Yoda speciesu mijenjao pelene 50 godina xD."
- Nikolina

"Produkcijski dojam je da je serija puno jeftinija nego se reklamiralo. Werner Herzog izdiže pilot iznad prosjeka u smislu castinga i dijaloga. Dave Filoni je odradio dobru tranziciju iz animiranoga u live action Star Wars svijet. Glavni protagonist dovoljno zanimljiv i "misteriozan" da "nosi" seriju. Minus bi bio da će vjerojatno biti potpuno nezanimljiv (infantilan) za casual fanove koji nisu pretjerano "in deep" sa Star Wars mitologijom."
- Gregor

"Nakon pilota, nitko vise ne može reci da su aliens preskupi za ST filmove. U 40-ak minuta smo vidjeli vise tradicionalnih i originalnih vrsta nego u TFA i TLJ zajedno, sto stvarno stvara bolji ugođaj raznolike i čudnovate galaksije na koju smo navikli u originalima i prequelima. Barem za sad izgleda da su si Favreau i Filoni dali truda."
- Heda

"Sam početak jako podsjeća na špageti westerne s Clintom Eastwodom, kroz cijelo vrijeme se osjeća taj neki štih. S obzirom da nisam ništa očekivao, sasvim dobar Pilot. Jedino je nejasno "doba" u kojem se ovo dešava, znamo da je poslije pada Palpatinea, ali ništa nije definirano, ostaje za vidjeti. Samo otvaranje na IMDb je 9.2 što postavlja vrlo visoko ljestvicu i teško da će biti održati taj nivo u narednim epizodama."
- Tihomir

"Čisti western u SW univerzumu. Meni je puno više na tragu Sola nego klasičnoga SW-a. Zabavno, jedva čekam nastavke."
- Arsen

"Jedina stvar koja mi je nekako bila trn u oku je jahanje onih životinja, pokret nije bio fluidan. Na to je sigurno utjecala fizionomija životinja koja je onda utjecala da u kombinaciji s CGI to izgleda malo čudno i trzavo. Možda bi drugi tip životinje bolje izgledao." 
- Božidar

Podsjetimo se, serija se bazira na staroj rasi ratnika koju najčešće povezuju s Jango Fettom i Boba Fettom. Sada se pojavljuje još jedan ratnik u Star Wars svemiru. Priča se odvija u periodu nakon pada Carstva te prije pojave First Ordera. Prati avanture usamljenoga ratnika u vanjskim područjima galaksije daleko od autoriteta Nove Republike.

U svakom slučaju odličan Star Wars dok čekamo Uspon Skywalkera.

 


Autor/ica A.I.  •  objavljeno 13.11.2019, 11:20  •  10.829 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“There's always a bigger fish.” – Qui-Gon Jinn

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

1 komentara

Rey

24.01.2020, 00:59

Uspon Skywalkera bio je super

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar