Sve o novom teaseru - vidi se i kupola dubrovačke katedrale?

Sve o novom teaseru - vidi se i kupola dubrovačke katedrale?

Na Star Wars Celebrationu u Orlandu smo jučer dobili pravu poslasticu, prvi teaser za Epizodu VIII. Nakon nekoliko puta pogledanog i (ne)prospavane noći, evo što smo sve vidjeli i zaključili iz tih cca dvije minute Zvjezdanih ratova.

Veliki mezimac nove trilogije je definitivno BB-8 pa tako izjave poput Antonijinog tweeta nisu ništa neobično:

Mali droid se urolao u svačije srce u filmu „Sila Budi”, a sad se vraća s još pregršt novih gadgeta. Na pitanje publike o pojavi droida, Johnson je zajamčio pregršt BB-8 scena. „Najbolji savjet koji sam dobio je bio od editora J. J.-a, koji su rekli: ‘Ne možete imati dovoljno BB-8-a.’ Slijedili smo njihove savjete. BB-8 je Buster Keaton za ovaj film.”

Rey and Luke

Vrlo šutljiva, Ridley je rekla nešto malo o Reyinim putovanjima.

"U Epizodi 8 idemo dublje u Reyinu priču. I što je jasno iz tamo gdje smo stali u „Sila se budi” i gdje počinjemo u „The Last Jedi” je da Rey ima određena očekivanja o tome što bi mogla dobiti od Lukea i što bi to sve skupa moglo značiti." rekla je Daisy. "A kao što možda znate, kad upoznate svoje heroje oni često nisu ono što očekujete da budu."

To zvuči kao da je Luke kojeg smo ostavili u Povratku Jedija sasvim drugačija osoba od Lukea kojeg ćemo vidjeti u Posljednjem Jediju. Ako pogledate teaser možete vidjeti podizanje oblutaka oko Reyine ruke koje oponaša trening sa stijenom koji je Luke doživio na planetu Dagobah. A ako pažljivo slušate možete čuti glasove Lukeovih posljednjih mastera, čuju se Yoda i Obi-Wan! Ipak, imajući na umu da neke dijaloge iz prijašnjih trailera nismo vidjeli u filmovima, jednom kad su izašli, nećemo se veseliti prerano.

Finnovo stanje

Stormtrooper Finn je završio film Sila se budi u nesvijesti s mogućim ozbiljnim ozljedama. Pa kako je išao oporavak dok je bio u rukama otpora?

„Bilo je bolno, to je bio proces.” rekao je Boyega na panelu. "Finn se definitivno zauzeo za sebe na kraju Epizode VII i zadobio teške ozljede leđa. No on se oporavlja, vraća se u Posljednjem Jediju i ne šali se ovoga puta.". Jedna od scena iz teasera pokazuje Finna sa zatvorenim očima kako se oporavlja u novom tipu poda (ne tradicionalnom bacta tanku koji smo prethodno vidjeli). Zahvaljujući Aurebeshu preko stakla (i online prijevodu - hvala Donna Dickens), znamo da je njegovo stanje - stabilno.

Što se tiče prijateljstva Finna i Poea, Boyega je natuknuo kako će se oni dovoljno još družiti.

Rose, novi lik

Na panelu je predstavljeni novi lik, Rose, a glumi ju Kelly Marie Tran. Malo je rečeno o samom liku, ali iz slike koju su prikazali na sceni, vidljivo je da je Rose ljudski lik. Neće biti prekrivena šminkom ili dorađena digitalnim obradama. Tako nas malo podsjeća na likove iz filma Rogue One. Što se tiče značaja njezinoga lika, Johnson ju je uveo kako bi se vratili na svakodnevne junake s kojima smo se mogli poistovjetiti kao djeca.

"Rose je radnica u održavanju u Pokretu otpora." objasnio je Johnson i dodao "Ideja je da bilo tko od nas može postati heroj. Ona nije vojnik, ne traži avanturu, ali ipak upada u jednu s Finnom."

Koliko je važan Luke Skywalker?

Kada je došlo Hamillovo vrijeme za govor na panelu, postao je samozatajan te se šalio na račun teorija o tome da je Rey njegova kći, ali je ubacio i Finna u očinsku teoriju. No, o njegovom značaju, značaju Lukea kao lika, rekao je Kennedy izjavivši: "On je jako značajan za ovaj film." To smo i sami shvatili kada smo vidjeli teaser i kada je Luke (napokon progovorivši) rekao: "Znam samo jednu istinu, vrijeme je da doba Jedija završi".

Prije nego počnete paničariti o tome da Luke prelazi na Tamnu stranu, proučimo tu rečenicu. Možda Luke želi uravnotežiti Tamnu i Svijetlu stranu? Puno fanova se pitalo hoće li Luke postati Sivi Jedi? Ili će to biti Rey? Ono što znamo za sada, Luke je jako važan, neće biti heroj kakvog Rey očekuje i želi stati na kraj Jedijima.

Slab spomen Kylo Rena

S obzirom da glumac nije bio na panelu, nije previše spominjan njegov lik. Ono što smo teaseru mogli vidjeti je da mu je prošli sukob s Rey ostavio ožiljak na licu te da njegov lighsaber nisu dalje upgreadali, nego je ostao istoga oblika.

Pozdrav s Generalicom Leiom

Kennedy je nazvao finalni performans Carrie Fisher kao Generalice Leie (Fisher je preminula u prosincu 2016.) predivnim poštovanjem prema njezinom talentu. Johnson koji je napisao scenarij je rekao da se s Carrie povezao najviše spisateljskoj razini. "Išao bih kod nje doma i satima bismo prolazili kroz scenarij." rekao je. Jedini prozor s Leiom koji vidimo u teaseru podsjeća na scenu s Kylom iz filma Sila se budi i scenu s Darth Vaderom iz filma Rogue One.

Najveće nagađanje od svih

Jedna je scena iz teasera izazvala najviše "poremećaja" među fanovima. Prikazana je mala polica osvijetljena zrakom svijetla. Kasnije se vidi ruka koja miluje žute stranice sa simbolom zvjezdice (vjerojatno simbolom Jedija i Stare Republike). Dakle, kakva je to knjiga? Mnogi fanovi spekuliraju kako je to Journal of the Whills. Ideja koju je Lucas imao kada je stvarao Star Wars svijet, ali od koje je bio odustao. Dnevnici su bili fokusirani na balansiranju Sile (nešto čime su Jediji opsjednuti) i spajanju Zvjezdanih ratova sa stvarnim svijetom.

Ideja je odvažna, no moguća kad se pogleda plakat za film Posljednji Jedi koji smo također jučer prvi put vidjeli. Prednji dio i centar su slični simbolu zvjezdice iz teasera. Ok, ovo nije prvi put da vidimo takav plakat, podsjeća na plakat za film Nova nada, ali ipak.. Ako to spojimo s time da recentni roman Sila se budi počinje s pjesmom iz te knjige.. hm..

Novi planet i gdje je Dubrovnik?

Jedna od zanimljivijih scena je ona u kojoj vidimo bijeli planet preko kojeg jure letjelice koje za sobom ispuštaju nekakvu crvenu boju. Prema Entertainment Weekly taj planet se zove Crait. Riječ je o napuštenoj Pobunjeničkoj bazi na mineralnom planetu preplavljenom minama o kojem više možete čitati u razgovoru za EW.No, ono što hrvatske fanove zanima je svakako kada i gdje i kako ćemo vidjeti Dubrovnik odnosno scene snimane u Hrvatskoj, u filmu. U udruzi tj. u Facebook grupi udruge (učlani se i ti) su se pojavile spekulacije kako i Dubrovnik možemo vidjeti u teaseru, točnije član Marin smatra kako u ovoj sceni možemo vidjeti dubrovačku katedralu, što vi mislite?

Izvor: LA Times

P.S. Ako želite da vam netko u video uratku ispriča dojmove o teaseru, neka to bude naš članski Bobo Fett:

Slobodno se Pretplatite na You Tube kanal našeg Bobice :-)

 


Autor/ica azra  •  objavljeno 15.04.2017, 12:05  •  6.459 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“Size matters not. Look at me. Judge me by my size, do you?” – Yoda

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar