Dizajner kostima Vadera i Stormtroopera - počasni gost ovogodišnjeg Sferakona

Dizajner kostima Vadera i Stormtroopera - počasni gost ovogodišnjeg Sferakona

SFeraKon, najstarija i najveća hrvatska konvencija koja okuplja ljubitelje znanstvene fantastike, fantastike, horora i srodnih žanrova u ovom dijelu Europe, ove godine ponovno se održava na zagrebačkom FER-u od 13. do 15. svibnja uz zanimljiv i šarolik program te međunarodne goste.

Ovogodišnji SFeraKon, nakon dvije pandemijske godine na otvorenome u smanjenom obujmu, vraća se u punom sjaju u prostore Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Zagreb.

Konvencija u organizaciji Društva Sfera godišnje okuplja više od tisuću fanova književnosti, stripa, filmskih i drugih umjetnosti, videoigara i igara na ploči, sve u znaku žanra spekulativne fikcije. Prilika za druženje, učenje, zabavu i razmjenu iskustava koja se u domaćem fandomu ne propušta. Kotizacije za događaj su dostupne već danas na internetu ili ih možete kupiti na samom događaju.

Tradicionalno se na konvenciju dovode strani gosti prepoznatljivi među domaćim čitateljima i gledateljima, a ove godine jedan od njih je britanac Brian Muir, poznati filmski kipar koji je svoje ime doveo u anale filmske umjetnosti radeći na Zvjezdanim ratovima dizajnirajući skulpturu Darth Vadera, oklop Stromtroopera, droide sa Zvijezde Smrti, CZ 3 i druge.
Tijekom svoje opsežne četrdesetosmogodišnje karijere u filmskoj industriji radio je na više od 70 slavnih filmova, čiji se popis može naći njegovoj službenoj web-stranici, zajedno s impresivnim portfoliom slika. Kad je shvatio da interes za Zvjezdane ratove i ostale veće filmove na kojima je radio raste, Brian je objavio svoju autobiografiju, In the Shadow of Vader, koja je bila izvrsno primljena i dosad je objavljena u 6 izdanja. Također je objavio drugi i konačni dio, Beyond the Shadow, kojim je završio autobiografiju. U srpnju 2020. godine je objavio svoje najnovije djelo, Stormtroopers, the True Story, koju opisuje kao "priču koja je trebala biti ispričana".

Kao i svake godine, na konvenciji će se predstavljati niz udruga i umjetnika koji se bave znanstvenom fantastikom, a posjetitelji svih uzrasta će uživati u brojnim predavanjima, igraonicama, sajmu knjiga, prodajnoj izložbi i drugom raznovrsnom programu. Ove godine se ponovno održava i cosplay natjecanje čiji pobjednik će sudjelovati u međunarodnom cosplay natjecanju ICCC.

Sve navedeno je manji dio fantastičnog programa koji vas očekuje u svibnju, a o kojem ćemo vas redovito obaviještavati. Za sve ostale informacije, posjetite njihovu službenu stranicu: https://sferakon.org

 


Autor/ica Sfera PR, check-wan  •  objavljeno 29.04.2022, 18:27  •  1.960 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“No! Try not. Do, or do not. There is no try.” – Yoda

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar