Neslužbena Star Wars enciklopedija

Dobrodošli na neslužbenu Star Wars enciklopediju u potpunosti prevedenu na hrvatski jezik. Podaci su sakupljani iz mnogih izvora na Internetu te službenih enciklopedija u papirnatom i elektronskom obliku.

Filtriraj enciklopediju po abecedi:

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Pretraži enciklopediju:

Vialco

Ovaj Tamni Jedi Vitez, treniran pod Velikim inkvizitorom Tremayneom, vjerovao je da je jedini logičan izbor da zamjeni Tremaynea poslije njegove smrti. Vialco je vrebao svoje žrtve izdaleka, stavljajući strašne snove u njihove umove dok nisu bili u njegovoj milosti. Međutim, Vialco je bio i arogantan i vjerovao je da svatko tko nije mogao dotaknuti Tamnu stranu Sile bio ispod njega. To je izazvalo poprilične probleme kada mu je naređeno da radi za zapovjednike koji nisu bili Jedi, što je dovelo do zadatka da čuva novi imperijalni komunikacijski bunker blizu Iscere, na planetu Nysza III.

Kad je Savez saznao za njegovu izgradnju, zapovjednik Beatonn je poslao Harrier tim da ga uništi. Vialco je ubio Arecelisa Acostu i pokušao ubiti Fable Astin tijekom misije, ali Harrieri su uspjeli uništiti postaju. Vialco se povukao, znajući da bi Fable bila laka meta, a kasnije ga je kontaktirao Adalric Brandl. Brandl je rekao Vialcu da drži Fable na Trulalisu i Tamni Jedi nije mogao odbiti ponudu da je ukloni. Vialco je brzo doputovao na Trulalis i suočio se s Fable, koja je postala znatno teži protivnik nego što je ikad vjerovao da je moguće. Fable ga je uspjela razoružati i poraziti, ali nije ga mogla ubiti. Nije htjela postati dio Tamne strane. Ali Brandl je imao druge planove. Poslao je sliku Vialca kako uzima svoju svjetlosnu sablju i napada ju u njen um. Umjesto da spriječi udarac Vialcove nepostojeće sablje, Fableina oštrica je nenaoružanom Vialcu odrubila glavu.

Vialco

Autor/ica Darth Berylion  •  objavljeno 13.01.2006, 04:09  •  7.285 puta pročitano