Harrison Ford je prestao jesti meso i mliječne proizvode

Harrison Ford je prestao jesti meso i mliječne proizvode

Možda i najslavniji glumac Star Wars sage, Harrison Ford, više ne jede meso i mliječne proizvode. Tijekom nastupa u showu megapopularne Ellen DeGeneres, Ford je izjavio „Jedem povrće i ribu, ne jedem mliječne proizvede niti meso. Odlučio sam da sam umoran od jedenja mesa, a i znam kako to nije baš dobro za planet i nije baš dobro niti za mene.“.

Star Wars bi mogla biti najveganskija franšiza u galaksiji. Naime, nije samo Ford pričao o važnosti utjecaja čovjeka na Zemlju, klimatske promjene itd. Natalie Portman iiti naša Amidala je postala veganska nakon čitanja knjige autora Jonathana Foera „Eating animals“. Kasnije je u 2017. producirala adaptaciju knjige za dokumentarac. 

Daisy Ridley, trenutno najpopularnija ženska glumica iz Star Warsa po ulozi Rey opisuje sebe kao „cheagan“ (cheating vegan). U intervjuu 2017. za Elle je rekla: „Izbacila sam meso i mliječne proizvode, ali ponekad jedan ribu jer mi je moralni kompas ponekad malo off.“

Također, Disneyev tematski park Star Wars: Galaxy's Edge nudi višestruke opcije biljne prehrane, uključujući i vegansko plavo mlijeko, bezmesnu Ronto pečenku i tjesteninu s umakom od Impossible Foods mesa.

Pogledajte razgovor s Fordom, super je, a i najavio je svoj novi film:


Izvor: Livekindly.co

 


Autor/ica azra  •  objavljeno 21.02.2020, 13:00  •  794 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“This is a rebellion, isn't it? I rebel.” – Jyn Erso

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

3 komentara

Rey

25.02.2020, 20:15

Dragi moji ljubitelji Star Warsa, imam tužnu vijest za vas. Saznala s da Walt Disney ne da prava na otkup poslijednjeg Star Wars filma. The Rise of Skywalker neće izaći na dvd- u nigdje u zemlji. Iz Disneya poručuju da ne žele surađivati s tako malim tržištem kao što je Hrvatska itd. Disney je prisvojio prava na Star Wars. Molim vas, fanovi reagirajte na ovu sramotu.

Rey

25.02.2020, 20:29

DRAGI MOJI LJUBITELJI STAR WARSA, IMAM TUŽNU VIJEST ZA VAS. SAZNALA SAM DA DISNEY NE DA PRAVA NA OTKUP POSLJEDNJEG STAR WARS FILMA. THE RISE OF SKYWALKER NAŽALOST NEĆE IZAĆI NA DVD-U NIGDJE U ZEMLJI. IZ DISNEYA PORUČUJU DA VIŠE NE ŽELE SURAĐIVATI S TAKO MALIM TRŽIŠTEM KAO ŠTO JE HRVATSKA.

Rey

25.02.2020, 20:32

SAD JE ODJEDNOM PREMALO A, LANI I PREDLANI IM NIJE BILO PREMALO, SRAMOTA!!! FANOVI, REAGIRAJTE.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar