Harrison Ford je prestao jesti meso i mliječne proizvode

Harrison Ford je prestao jesti meso i mliječne proizvode

Možda i najslavniji glumac Star Wars sage, Harrison Ford, više ne jede meso i mliječne proizvode. Tijekom nastupa u showu megapopularne Ellen DeGeneres, Ford je izjavio „Jedem povrće i ribu, ne jedem mliječne proizvede niti meso. Odlučio sam da sam umoran od jedenja mesa, a i znam kako to nije baš dobro za planet i nije baš dobro niti za mene.“.

Star Wars bi mogla biti najveganskija franšiza u galaksiji. Naime, nije samo Ford pričao o važnosti utjecaja čovjeka na Zemlju, klimatske promjene itd. Natalie Portman iiti naša Amidala je postala veganska nakon čitanja knjige autora Jonathana Foera „Eating animals“. Kasnije je u 2017. producirala adaptaciju knjige za dokumentarac. 

Daisy Ridley, trenutno najpopularnija ženska glumica iz Star Warsa po ulozi Rey opisuje sebe kao „cheagan“ (cheating vegan). U intervjuu 2017. za Elle je rekla: „Izbacila sam meso i mliječne proizvode, ali ponekad jedan ribu jer mi je moralni kompas ponekad malo off.“

Također, Disneyev tematski park Star Wars: Galaxy's Edge nudi višestruke opcije biljne prehrane, uključujući i vegansko plavo mlijeko, bezmesnu Ronto pečenku i tjesteninu s umakom od Impossible Foods mesa.

Pogledajte razgovor s Fordom, super je, a i najavio je svoj novi film:


Izvor: Livekindly.co

 


Autor/ica azra  •  objavljeno 21.02.2020, 13:00  •  6.230 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“Governor Tarkin, I should’ve expected to find you holding Vader’s leash. I recognized your foul stench when I was brought on board.” – Princess Leia

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

2 komentara

Rey

25.02.2020, 20:15

Dragi moji ljubitelji Star Warsa, imam tužnu vijest za vas. Saznala s da Walt Disney ne da prava na otkup poslijednjeg Star Wars filma. The Rise of Skywalker neće izaći na dvd- u nigdje u zemlji. Iz Disneya poručuju da ne žele surađivati s tako malim tržištem kao što je Hrvatska itd. Disney je prisvojio prava na Star Wars. Molim vas, fanovi reagirajte na ovu sramotu.

Rey

25.02.2020, 20:32

SAD JE ODJEDNOM PREMALO A, LANI I PREDLANI IM NIJE BILO PREMALO, SRAMOTA!!! FANOVI, REAGIRAJTE.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar